CHP'li Vekil Haluk Pekşen'in Evini Gözetleyen Şahsın Üzerinden Sahte İçişleri Bakanlığı Kimliği Çıktı

TAKİP ET

CHP'li eski milletvekili Haluk Pekşen'in evini gözetleyen bir şahıs jandarma tarafından yakalandı.

CHP'nin eski dönem Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Bodrum'daki evini gözetlediğini fark eden bir şahsı jandarmaya ihbar etti.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Pekşen'in evini gözetleyen şahsı yakaladı. Yapılan aramada şahsın üzerinde sahte bir "İçişleri Bakanlığı kimliğine" rastlandı. Sahte kimlik kartının üzerinde bakanlığın hizmet satın aldığı iddia edilen bir şirketin adı, bunun yanında da şahsın adı "saha personeli" ibaresiyle yer aldığı öğrenildi.

Olayla ilgili konuşan Pekşen, bu  durumun şahsına yönelik bir hareket değil sahte seçmen yerleştirmek için yapılan bir "keşif" olduğunu belirtti.

"Bu kişiler Suriyelilere ikametgah arıyorlar. Boş evleri tespit ederek, buldukları boş evlere seçmen yapacakları Suriyelileri yerleştirmek istiyorlar” diyen Pekşen, “Neler oluyor? Kimdir bu adamlar? Amaçları nedir? Enteresan işler oluyor. Boynuna taktığı kimlikte: İçişleri Bakanlığı yazıyor. Dikkatle bakınca kimliğin sahte olduğu kolayca anlaşılıyor. Soru şu; sahte İçişleri Bakanlığı kimliğiyle siteleri dolaşıp evlerin resimleri neden çekiliyor?” dedi.

Pekşen daha önce de bir seçimde 2,5 milyon sahte oy kullanıldığını kaydeden ve ODTÜ tarafından hazırlanmış olan bir raporu CHP Parti Meclisi'nde sunmuş, “Neler oluyor? Kimdir bu adamlar? Amaçları nedir? Enteresan işler oluyor. Boynuna taktığı kimlikte: İçişleri Bakanlığı yazıyor. Dikkatle bakınca kimliğin sahte olduğu kolayca anlaşılıyor. Soru şu; sahte İçişleri Bakanlığı kimliğiyle siteleri dolaşıp evlerin resimleri neden çekiliyor?” demişti.

CHP'li Vekil Haluk Pekşen'in Evini Gözetleyen Şahsın Üzerinden Sahte İçişleri Bakanlığı Kimliği Çıktı