CHP'li Vekil Sordu, Bakan Kabul Etti: Verdiğiniz Rakamlar Doğru, Biz de Memnun Değiliz

TAKİP ET

Bakan Fatih Dönmez, CHP'li Ünal Demirtaş'ın kömür üretimindeki işçi açığına ilişkin sorularına verdiği yanıtta "Verdiğiniz rakamlar doğru. Biz de memnun değiliz yani üretimin artırılması lazım, eleman alınması lazım" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Bakan Fatih Dönmez'e Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun işçi açığına ve üretimdeki azalmaya ilişkin sorular yöneltti.

5 bin 159 yer altı üretim işçisi açığını hatırlatan Demirtaş'ın Bakan'a ne zaman alım yapılacağını sorması üzerine Dönmez, "Verdiğiniz rakamlar doğru. Biz de memnun değiliz yani üretimin artırılması lazım, eleman alınması lazım" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Akabinde Bakan Dönmez'in yanıtını değerlendiren CHP'li Ünal Demirtaş, şöyle konuştu:

"Sayın Bakan, verdiği yanıtta haklılığımızı kabul etti. Taş kömürü üretiminde düşüş var, işçi açıkları kapatılmıyor. Bu kadar stratejik bir kurumun bu durumda olmasını kabul etmiyoruz. Zonguldak’taki muhalefet partililerin, sendika ve maden mühendisleri odasının bütün çağrılarına rağmen Kurumun üretim işçisi açıkları kasten giderilmemektedir. Üstelik, işçi açıklarının bu boyuta ulaşması iş güvenliğini de tehdit etmekte ve büyük iş kazalarına davetiye çıkarmaktadır. Bu sebeplerle Kurumun yıllık en az 6 milyon ton taş kömürü üretecek şekilde yeniden yapılandırılması ve acil olarak bu 5 binin üzerindeki üretim işçisi açıklarının giderilmesi gerekir. Bir kez daha Enerji Bakanına çağrıda bulunuyorum: TTK’nın işçi açığı giderilsin, üretim kapasite arttırılsın."

ünal demirtaş chp zonguldak milletvekili türkiye taşkömürü kurumu ttk işçi açığı enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı fatih dönmez