CHP'li Vekil TBMM'deki Basın Toplantısına Tabutla Geldi

TAKİP ET

Hatay Milletvekili Topal, Hatay'daki Çin Virüsü vakalarının artışına dikkat çekmek için TBMM'de tabutla basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp bütün dünyaya yayılarak 2 milyona yakın insanın canına mal olan Covid-19'a karşı zorlu mücadelesi sürerken artan vaka ve virüse bağlı ölüm sayılarına karşı muhalefet, iktidarı göreve davet ediyor.

Hatay'ın içinden geçtiği sürece dikkat çekmek amacıyla CHP'nin Hatay Milletvekili Serkan Topal da ilginç bir yönteme başvurdu. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kürsüye üzerinde 'Hatay ölmesin', 'Hatay yaşasın' ve 'Hatay koronadan ölüyor' yazıları bulunan bir tabutla gelen Topal, "Gençlerimiz tabuta giriyor, Hatay halkına hükumetin borcu var" diye konuştu.

Hatay’daki hastane ve doktor kısıtlılığına da dikkat çeken Topal, “Defne ilçemizde hastane yok, Arsuz'da hastane yok. Vatandaşımız İskenderun'a gidiyor. Belen de öyle. Fayas'ta hastane yok. Oradakiler de İskenderun'a gidiyor. İskenderun’da Hatay’da yeterince doktor yok” ifadelerini kullandı.

serkan topal iskenderun defne fayas belen hatay chp çin virüsü koronavirüs covid-19 tbmm basın toplantısı tabut hatay ölmesin