CHP'nin Birlikte Yeni Çözüm Süreci Yapmayı Vadettiği 'Meşru Organ' HDP'den Yeni Bir 'Sayın Öcalan' Açıklaması

TAKİP ET

CHP'nin "meşru organ" olarak yeni bir çözüm süreci yürütmeyi vadettiği HDP'den yeni bir "Sayın Öcalan" açıklaması geldi.

Kobani davasının 4. duruşması sırasında açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Sayın Öcalan" dediği teröristbaşı vatan haini Abdullah Öcalan'ın olayları durdurmaya çalıştığını ileri sürdü.

Buldan açıklamasında "Sayın Öcalan'ın bu meselede yapmış olduğu çağrı ortadadır. O yüzden bu meseleyi asla bizim üzerimize yıkarak, HDP'nin üzerine yıkarak aklanacaklarını zannediyorlarsa çok büyük yanılıyorlar. Ben kısacası bir kez daha bu davanın hukuksuz bir dava olduğunu ve siyasi bir dava olduğunu bir kez daha ifade ediyorum ve arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı asla yalnız bırakmayacağımıza bir kez daha söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

CHP 'Meşru Organ' Olarak Tanımladığı HDP İle Çözüm Süreci Sinyali Vermişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı çözüm süreci konusunda İmralı'yı muhatap aldığı için eleştirmiş ve görüşülmesi gereken adres olarak HDP'yi işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu "Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifakları" belgeselinde yaptığı açıklamalarda "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru bir organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var" demişti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Kılıçdaroğlu'na Twitter üzerinden verdiği yanıtta "Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır" demişti.

CHP'nin Birlikte Yeni Çözüm Süreci Yapmayı Vadettiği 'Meşru Organ' HDP'den Yeni Bir 'Sayın Öcalan' Açıklaması