CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Olacak

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Çankaya ilçe binası açılışında "Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve sagılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki sorulara parti yöneticilerinden ilk defa net bir açıklama geldi.

CHP Çankaya ilçe binası yapılan tadilat sonrasında gerçekleştirilen açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve diğer CHP Belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden konuşmalar yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi ve sagılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum" derken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise "Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin beşiğidir. Ülkenin içinde bulunduğu koşulları biliyorsunuz. Bu koşullardan kurtulmanın yolu, kol kola, yürek yüreğe Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetine sahip çıkmaktır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmak bu ülkede; namusu, adaleti yenide tescil etmek için kol kola, yürek yüreğe çalışarak başaracağız. Çünkü her yerde başardık, burada da başaracağız. Yapılacak genel seçimlerde iktidara yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise partililere "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin merdivenlerinden tek tek çıkacağız ve Mansur Başkanı oraya oturtacağız demiştim. Oturttuk mu? Belediyeyi haramilerden kurtardık mı?" diye sordu. Partililerin "evet" diye cevap vermesi üzerine Taşdelen, "İlk seçimde sandık önümüze geldiğinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'nün merdivenlerinden köşke oturtacağız" diye konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Olacak