CHP'nin Toplatılan Kitapçıkları İçin Mahkemenin Kararı Belli Oldu

TAKİP ET

CHP'nin mahkeme tarafından yasaklanan 'Arpalık Aile Şirketi' ve '10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası' kitapçıkları için itiraz başvurusu karara bağlandı.

Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen, CHP'nin 'Arpalık Aile Şirketi' ve '10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası' kitapçıkları hakkında 'basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması' kararına CHP itiraz etmişti.

Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği, CHP’yi haklı bularak kitapçıkların basım dağıtım ve satış yasağı getirilmesi, el konulması ve toplatılması' kararlarının yürütmesini durdururken, el konulanların geri CHP Nevşehir İl Başkanlığı'na iade edilmesine karar verdi. Karar uyarınca kitapçıklar serbestçe dağıtılabilecek.

Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararda, bir önceki mahkeme kararına göndermede bulunularak kitapçıkların içeriğinin halkın bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmediğini ve kamu güvenliği açısından da tehdit oluşturmadığı kaydedildi.

Kitapçıklar Türk Ceza Kanunu’nun 216/1’inci maddesinde düzenlenen ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ gerekçesiyle toplatılmıştı. CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, “Yargının bu tarafsız hareketinden dolay kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

chp'nin toplatılan kitapçıkları nevşehir karar belli oldu karar çıktı chp lehine karar nevşehir sulh ceza hakimliği 0 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası Arpalık Aile Şirketi kitapçığı toplatılan kitapçıklar ia