CHP'nin Yayınladığı İki Kitap İçin Toplatma Kararı Verildi

TAKİP ET

CHP tarafından yayınlanan "Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" ve "Arpalık Aile Şirketi..." adlı iki kitap hakkında toplatılma kararı verildi.

CHP tarafından yayınlanan "Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" ve  "Arpalık Aile Şirketi..." adlı iki kitap hakkında toplatılma kararı verildi.

Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, CHP tarafından yayınlanan iki kitap hakkında toplatılma kararı aldı. Bu karara tepki gösteren CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP iktidarı yargıyı bir sopa gibi kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Kararın ardından bugün polisin Nevşehir İl Başkanlığı’na giderek, il binasındaki kitaplara el koyduğunu bildiren Yarkadaş, "Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" ve "Arpalık Aile Şirketi..." adlı 15 sayfalık kitapların toplatılmasını Meclis'te vekillerin mikrofonlarının kapatılmasına benzetti ve olayların anayasal suç olduğunu belirtti.

Bu Durumun Olağan Hale Gelmesi Engellenmelidir

AKP'nin yargıyı sopa gibi kullandığı belirten Yarkadaş bu durumun engellenmesi gerektiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar, TBMM'de konuşan bir milletvekilinin önündeki mikrofonu kapatmak ya da kürsüye çıkıp konuşmasını engellemekten farksızdır. Bu bağlamda, kitabı yasaklamak anayasal suçtur! AKP, bir süre önce de partimizin FETÖ-AKP ilişkisini anlatan kitabını toplatmıştı. Tüm bunlar, CHP'ye siyaset yaptırmama ve CHP'nin gerçekleri halka anlatma çabasını engellemeyi amaçlıyor. AKP'nin yargıyı sopa gibi kullanmasına ve siyaset yaptırmama girişimine en üst perdeden tepki verilmeli ve bu durumun olağan hale gelmesi engellenmelidir."

Arpalık Aile Şirketi Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası toplatma kararı chp barış yarkadaş Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği