'CIA ile Taliban Gizlice Görüştü' İddiası

TAKİP ET

Washington Post, CIA Direktörü William Burns'ün Taliban liderleriyle görüşerek son tahliye tarihi konusunda anlaşmaya varmaya çalıştığını yazdı.

Washington Post, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ün Taliban'ın liderlerinden Molla Abdulgani Birader ile görüştüğünü iddia etti. İddialara göre; dün gerçekleştirilen görüşmede yabancı güçlerin Afganistan'dan geri çekilmesi için belirlenen son tarih görüşüldü.

Kabil’in kontrolünü ele almasından sonra Taliban ile Biden yönetimi arasındaki ilk üst düzey yüz yüze görüşme olduğu vurgulanan gizli görüşmede son tarih olan 31 Ağustos'un üzerinde durulduğu belirtildi.

İddiaların ardından Reuters haber ajansına konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "Tahliyelerin 31 Ağustos'ta tamamlanmasını istiyoruz. Sürecin uzatılmasına dair anlaşmaya varmadık" dedi'' dedi.

Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin de Afganistan'da 31 Ağustos'tan sonra yabancı güçlerin kalmasını istemediklerini ve bu tarihin 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirtmişti.

 

cıa william burns taliban gizli görüşme son tahliye