Çift Hörgüçlü Türk Devesi, Kendisine Yumruk Atan Cani Rus'u Öldürdü

TAKİP ET

Rusya'nın Omsk bölgesinde meydana gelen olayda, çift hörgüçlü bir Türk devesi, kendisine saldıran Rus'u çiğneyip yere atarak öldürdü.

Rusya'nın işgal ettiği Obrı (Omsk) bölgesindeki Beryozka rekreasyon merkezinde meydana gelen olayda, çift hörgüçlü Türk devesi (Camelus bactrianus), kendisine işkence eden 51 yaşındaki Yuri adlı Rus bekçiyi çiğneyip, yere atarak öldürdü.

Yerel basında çıkan haberlere göre, 51 yaşındaki Yuri adlı bir bekçinin, 'Vasya' adlı çift hörgüçlü deveyi hareket ettirmeye çalışırken devenin yüzüne yumruk atıp, kendisine saldırmasına neden olması sonrasında meydana geldi.

Güvenlik kameralarına yansıyan videoda; bekçinin, ağırlığı 500 kilodan fazla olan çift hörgüçlü Türk devesine doğru yürüdüğü ve dizginlerini çektiği görülüyor. Ancak deve  kımıldamayı reddediyor. Bunun ardından işkenceci bekçi, devenin suratına yumruk atıyor.

Deve, kendisini ikinci kez hareket ettirmeye çalışan bekçiyi dişleriyle yakalayıp yere fırlatıyor. 

Devenin işkenceci caniyi uzun bir süre hırpalayıp çiğnedikten sonra; bekçi kana bulanmış halde yerde yatarken görülüyor.

Olay sonucunda ağır yaralanan bekçinin öldüğü bilgisi kaydedildi. 

Çift Hörgüçlü Türk Devesi (Camelus Bactrianus) 

Moğol devesi, Türk devesi veya  Baktrian devesi olarak da bilinen çift hörgüçlü deve (Camelus bactrianus), Orta Asya bozkırlarına özgü büyük, çift parmaklı bir toynaklıdır. 

Evcilleştirilmiş Türk develeri, eski zamanlardan beri Orta Asya'da yük hayvanı olarak kullanılmaktadır. Soğuğa, kuraklığa ve yüksek rakıma toleransı ile İpek Yolu'nda kervanların seyahat etmesini sağlamıştır. 

Günümüzde, Anadolu'dan Mançurya'ya kadar uzanan bölgede yaklaşık 1.4 milyon Türk devesinin yaşadığı tahmin edilmektedir.

çift hörgüçlü türk devesi rusya omsk hayvanat bahçesi