Çift Rahimli Olanlar Normal Doğum Yapabilir mi?

TAKİP ET

Çift vajinalı olma durumu da kadınların gebe kalmasına engel olan bir durum değildir ancak gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin rahme sığmamasından ve anormal pozisyonda olmasından kaynaklı erken doğum veya düşüğe sebebiyet verebilir. Gebe kalan bu kadınların, riskli hamilelikleri süresince doktor tarafında yakından takip edilmesi gerekir. Bu gelişme kusurunu taşıyan kadınlar bazen kısır olabilir. Böyle bir durumda hamilelikten bahsedilmez.

Çift rahimli olma durumu çok nadir görülen, kişinin daha anne karnındayken rahminin iki küçük tüpten oluşmasıyla ortaya çıkan bir gelişme kusurudur. Normal hamileliklerin sadece yüzde iki ila dörtlük kısmında bu hastalık görülür. Bu durum çok nadir Görüldüğü için bazen tanı bile koyulması zordur. Bu gelişme kusurunu taşıyan kadınlardan bazıları durumunun farkında bile değildir. Çift rahimli olanlar normal doğum yapabilir mi?  Genel olarak normal ve sağlıklı bir hayat süren bu kadınlar, gelişme kusuruna sahip olsalar bile rahim ve yumurtalıkları onların bu durumundan olumsuz olarak etkinlenmiyor.  Her ne kadar çift rahimli olsalar da normal bir cinsel hayatları olur. Çift vajinalı olma durumu da kadınların gebe kalmasına engel olan bir durum değildir ancak gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin rahme sığmamasından ve anormal pozisyonda olmasından kaynaklı erken doğum veya düşüğe sebebiyet verebilir. Gebe kalan bu kadınların, riskli hamilelikleri süresince doktor tarafında yakından takip edilmesi gerekir. Bu gelişme kusurunu taşıyan kadınlar bazen kısır olabilir. Böyle bir durumda hamilelikten bahsedilmez. Çift rahimli kadınlar normal vajinal doğum yapabilir. Hatta bu gelişim kusurundan habersiz olan kadınlar, normal doğum sırasında bunu öğrenebilir.

Çift Rahim Tanısı Nasıl Konulur?

Kişinin şikayetlerini tespit etmek için alt karına yapılan ultrason muayenesi ile tanı konulabilir. Çift rahimli kadınların vajinaları da çift midir? Bu gelişim kusurunu yaşayan kadınların vajinaları da çift veya ikiye bölünmüş olabilir. Bilgisayarlı tomorafi, manyetik rezonans (MR),  histerosalpigografi, histereskopi ve laparaskopi yöntemleriyle de tanı konulabilir. Çift vajina tanısı da konulursa hastalığın şiddetine göre doktor tarafından tedavi geliştirilebilir.

Çift Rahimli Olma Durumu Tedavi Gerektirir mi?

Kadınların çoğu sahip olduğu bu durumdan habersizdir. Herhangi bir belirti veya şikayeti olmayan bu kadınlar tedavi olmayabilirler. Çift rahimli olmanın belirtileri nelerdir?  Karında bir kitle hissedilmesi, adet kanaması öncesinde veya sonrasında normalden farklı ağrı hissedilmesi ve regl süresince aşırı kanama olması durumu çift rahimli olma belirtisidir ve tedavi gerektirir. Bazı durumlarda böbrek rahatsızlıkları da görülebilir ancak araştırmacılar bu durumun sebebini tam olarak bilmemektedir. . Çift rahimli olanlar normal doğum yapabilir mi ? Çift rahimli kadınlar normal doğum yapabilir. Çift rahimli kadınlar, gebelik öncesinde kendilerine teşhis konulursa rahim içerisindeki septumu yani rahmi ikiye bölen perdenin cerrahi işlem ile çıkarılması sonucunda tedavi olabilir. Tedavi genellikle hamilelik durumunda önerilir. Tedavi sonucunda erken doğum önlenebilir