Çiftçi Protesto İçin Emeğini Bedava Dağıttı, Ticaret Bakan Yardımcısı 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' Dedi

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde, üreticinin sorunlarına dikkati çekmek için maliyetinin altında bile alıcı bulamadığı bir traktör patatesi köy meydanına dökerek, bedava dağıtan çiftçi Sadık Erdoğan hakkında soruşturma başlattı.

Çiftçi Erdoğan, “Keşke şahsıma ceza yazmak, soruşturma açmak için harcadıkları zamanı, bu çiftçinin sorunlarını dinlemeye, çözmeye yönelik harcamış olsalardı” dedi. Çiftçi Erdoğan, kendisi ile birlikte diğer çiftçilerin, ürettikleri soğan ve patatese maliyetinin altında dahi alıcı bulamamaları üzerine römorkuna doldurduğu 150 çuval patatesi köy meydanında sokağa dökmüş ve vatandaşların istediği kadarını ücretsiz alabileceklerini belirtmişti.

Protestosu sırasında çiftçi Sadık Erdoğan, 

"FETÖ'yü ülkenin kozmik odasına, Apo'yu meclise çağırdınız. Deprem oldu çadır sattınız, kan sattınız. Yeni doğan bebekleri öldürüp sigortadan para aldınız. Alın size patates. Çiftçinin geldiği son nokta. Gelsin dünya lideriniz buna bir çözüm bulsun"

ifadelerini kullanmıştı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan'a Göre Çiftçi Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçu İşlemiş

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olaya ilişkin tüm bilgi, belge ve tutanakların Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletileceğini, yapılacak değerlendirme sonucunda Erdoğan hakkında "piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozma" ile "piyasada darlık yaratma" fiillerinden 1.4 milyon lira ile 17.2 milyon lira arasında değişen tutarlarda idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Gürcan ayrıca, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından da Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

patates üreticisi çiftçi protesto soruşturma