Çifte Standart: Tam Kapanmaya rağmen Binlerce Kişi İsrail'i Protesto İddiasıyla Toplandı

TAKİP ET

Türkiye'de hâlihazırda "tam kapanma" devam ederken ve her türlü miting, toplantı, eylem ve yürüyüş yasak olmasına rağmen İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etme iddiasındaki kalabalıklar, başkent Ankara ve İstanbul'daki İsrail temsilciliklerine yürüdü.

"Tam kapanma" rezaleti yüzünden birçok esnaf ve çalışan iş yapamıyor. Vatandaşlarımız evlerine hapsedilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise çıkıp "dişinizi sıkın" diyor. Sıradan bir Türk vatandaşı, Çin virüsü yahut başka bir hastalık sebebiyle kaybettiği aile bireylerinin cenazesini dahi sınırlı sayıda katılımcıyla kaldırmak zorunda kalırken öte yandan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve avanesinin katılımıyla yüzlerce ve hatta binlerce kişilik cenaze törenleri de "lebalep" düzenleniyor.

Hâlihazırda yabancı turistler için devreye sokulan serbestlik, "kapitülasyonlar"ı hatırlatırken bugün, millî davalarımızın "turistleri" İslamcılar da AKP hükûmetinden sağladıkları "kapitülasyonlar"a güvenerek yüzlerce kişilik gruplar hâlinde İsrail'in Filistinlilere yönelik alçak saldırılarını protesto iddiasıyla sokaklara döküldü. Her türlü miting, toplantı, eylem ve yürüyüş yasak olmasına rağmen kalabalıklar, başkent Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği ve İstanbul'daki İsrail Konsolosluğuna doğru yürürken ne tam kapanma umursandı ne de Çin virüsü tedbirleri. Dip dibe yürüyüp adeta burun buruna bir araya gelen kalabalıklar, evlerine kapanan vatandaşların ve salgının başlangıcından bu yana dişini tırnağına takarak didinip her türlü fedakârlığı yapan sağlıkçılarımızın vebalini de kucaklamış oldu. Garibana ve öğrencilere atılgan olan polis ise bu kalabalığa karşı edilgen kaldı.

Öte yandan kalabalıklardan yükselen "Mehmetçik Gazze'ye" ve "Mehmetçik Kudüs'e" sloganları dikkat çekti. Kahraman Mehmetçiğimizi, arzularına göre bir yerlere gönderme sevdalılarının bu talebinden "dönemin Cumhurbaşkanı" Tayyip Erdoğan'ın haberdar olup olmadığı ise merak konusu.

İsrail Filistin İsrail protesto İstanbul Ankara İsrail Büyükelçiliği İsrail Konsolosluğu İsrail saldırı yürüyüş Mehmetçik Gazze'ye Mehmetçik Kudüs'e Tam kapanma Süleyman Soylu Tayyip Erdoğan AKP Cumhurbaşkanı