Çiller Cephesinden 'BTP'nin Başına Geçme' İddiasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Tansu Çiller'in Özel Kalem Müdürü, Çiller'in Büyük Türkiye Partisi'nin başına geçeceği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Çiller için BTP hazırlığı" başlıklı yazısında Tansu Çiller'in bir süre önce söylediği "Türkiye’nin bir merkez sağa ihtiyacı var. Çünkü merkez sağ ülkeyi toparlar, bütünleştirir. Bugün bu boşluk açık görülüyor" sözünü hatırlatarak, eski DYP Milletvekili Ömer Bilgin'in "Sayın Başbakan (Çiller) için hazırlık yaptık. Sayın Başbakan elbet düşünecek. Kendisi de verdiği son demecinde merkez sağın yokluğunu ifade ediyorsa ve merkez sağa ihtiyaç olduğunu söylüyorsa, biz hazırlığımızı yaptık, hazırladık, bekliyoruz. Elbet kendisi düşünecek ve kararını verecektir…" dediğini aktardı.

Bilgin'in Çiller'le görüştüğünü gizlemediğini ancak Genel Başkanlık telifini kabul edip etmediği konusundaki sorularına kaçamak yanıt verdiğini belirten Sarıkaya, "Çiller böyle bir oluşuma katılır mı? Soruya yanıtını öğrenmek için aradım dönmedi. Yanıtı gelirse buradan aktarırım... Ancak geçmişte de benzer çıkışlar olmuş ve bazı partiler genel başkanlık teklifini bizzat iletmişti. Çiller de olumlu bakmamıştı. Burada bir fark var; Bilgin’in Çiller’e bağı ve yakınlığı biliniyor" ifadelerini kullandı.

Sarıkaya'nın yazısı üzerine TELE1'den Ali Çadırcı'ya açıklama yapan Tansu Çiller'in Özel Kalem Müdürü, "Şu an için bir katılım söz konusu değil. Zaman içerisinde böyle bir katılım sağlanırsa kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

tansu çiller ömer bilgin büyük türkiye partisi muharrem sarıkaya iddia