Çin 8 Ay Sonra İlk Defa Ölüm Açıkladı

TAKİP ET

Çin'de 8 ayın ardından virüsten ilk kez virüs kaynaklı can kaybı yaşandığını açıkladı.

Ülkede 5 Mart'tan bu yana en yüksek vaka sayısı da kaydedildi. Bir günde 138 yeni vaka bildirildi. Olağanüstü hal ilan edilen Heilongjiang eyaletinde vakaların neredeyse üç kat arttığı açıklandı.

Çin yönetimi, uzun süre DSÖ ekibinin ülkeye girmesine izin vermemişti. Bugün itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü'nden bir araştırma ekibi, incelemelerde bulunmak üzere virüsün ilk ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentine gitti. 13 bilim insanından oluşan ekip ilk etapta 2 hafta karantinada kalacak. Singapur'daki aktarma sırasında PCR testi pozitif çıkan 2 bilim insanı ise Wuhan'a gitmedi.

Ocak ayının başında DSÖ'den bir ekip yine virüsün kökenini araştırmak için Çin'e gitmişti. Ekibin Çin'e girişine izin verilmemişti. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus "Bugün, Çinli yetkililerin Çin'e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Ekibin iki üyesinin (Çin'e) yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı" açıklamasını yapmıştı.

wuhan çin virüsü covid covid19 covid-19 coronavirüs korona koronnavirüs corona aşı sinovac pfizer biontech ingiltere abd aşı doz aşı dozu doz iki doz tek doz kaç doz aşı kaç doz ikinci doz ne zaman sonra