Çin ABD Merkezli Bütün Uygulamaları Yasakladı

TAKİP ET

ABD merkezli mesajlaşma uygulaması Signal, Çin tarafından yasaklandı.

ABD merkezli mesajlaşma uygulaması Signal'in Çin Böylelikle, Çin'de ABD merkezli son sosyal medya uygulaması da yasaklanmış oldu. WhatsApp'ın veri gizliliği politikasında değişikliğe gitmesinin ardından, kullanıcıların Telegram'la birlikte en çok rağbet gösterdiği uygulamalardan olan Signal'in Çin'de artık kullanılamadığı belirtildi. 

Signal'in internet sitesi 15 Mart tarihinde erişime kapatılmıştı, uygulama Çin'in uygulama mağazalarında hala indirilebilir durumda görünse de şu anda uygulamaya VPN hizmeti olmadan erişilemiyor.

Signal ise konuya ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı. 

Ülkedeki Android indirmelerini takip eden araştırma firması Sensor Tower da, Signal'in iOS sürümünün Çin'de bugüne kadar 510 bine yakın yüklendiğini açıkladı. Google Play ise Çin'de zaten kullanılamıyor. Tesla CEO'su Elon Musk'ın uygulamayı önermesinin ardından, Signal'in indirilme sayılarında büyük artış yaşanmıştı. Signal de, daha önce uygulamanın VPN'le kullanılmasını engellemiş ancak daha sonra söz konusu engeli kaldırmıştı. Çin ayrıca, geçen ay da Clubhouse uygulamasını da yasaklamıştı.

abd çin yasakladı yasak signal whatsapp android