Çin Aşısından Sonra Sırada Rus Aşısı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı konusundaki eleştirilere yanıt verirken ilerleyen süreçte Rus aşısı da ithal edilebileceğini söyledi.

İsmail Saymaz'a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin virüsü aşısı hakkında kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermeye çalıştı. Koca, Çin'den gelecek aşının Faz 3 sonuçlarının belirsiz olduğu iddialarına, Biontech aşısının da Faz 3 sonuçlarının incelenmesinin henüz sona ermediğini ifade ederek yanıt verdi.

Çin'den alınan 50 milyon aşının yetmeyeceğini ve eksikliğin Rus aşısı ile tamamlanabileceğini kaydeden Koca, ilk aşıyı kendisinin olacağını ve ardından sağlık çalışanlarına uygulanacağını kaydederken aşının Türkiye'ye ulaşacağı tarih olarak 11 Aralık tarihini işaret etti.

Aşı sürecinin nasıl işleyeceği konusunda ise "Bilim Kurulu çalışıyor; bir strateji belirledik. Kimilerine yerinde yapacağız. Diyelim, huzurevi. Huzurevinde yapacağız. Diyelim, cezaevi; biz yapacağız. Diyelim öğretmenler; biz planlayacağız. HES sistemine ve e-Nabız'a bütün aşamaları kaydetmek istiyoruz. Risk gruplarından başlayıp yaygın şekilde yapacağız." ifadelerini kullandı

Çin Çin virüsü covid covid19 aşı covid19 aşı covid 19 aşı corona corona aşı korona korona aşı İngiltere Biontech Pfizer fahrettin koca sağlık bakanı ismail saymaz