Çin Aşısının Mısır'da Üretimi Konusunda Görüşmelere Başlandı

TAKİP ET

Mısır Sağlık Bakanı, Çin menşeli Çin Virüsü aşısının üretimine Mısır'da başlayarak ülkesini 'Orta Doğu ve Afrika'nın aşı merkezi haline getirmeyi' hedeflediklerini açıkladı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin insan sağlığını tehdit konusunda yarattığı son büyük tehlike olan Çin Virüsü'ne karşı dünya genelinde aşı çalışmaları sürerken pandemideki büyük mesuliyetini perdelemeye çalışan ÇKP'nin kontrolünde de çeşitli aşı çalışmaları yürütülüyor.

ABD, Almanya ve Birleşik Krallık'ta üretilen aşıları edinemeyen veya yeterli dozu edinemeyen Türkiye gibi ülkeler tarafından tercih edilen Çin menşeli aşıların ihracında önemli bir daha atılmak üzere. Güvenilirlikten oldukça uzak olduğu akademi çevrelerince ortaya konan Çin menşeli aşıların şimdi de Orta Doğu ve Afrika pazarına daha yüksek bir eşikte sunulabilmesi amacıyla Mısır'da üretilmeye başlanması planlanıyor.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre Mısır Sağlık Bakanı Hala Zayed, ÇHC'nin Kahire Büyükelçisi Liao Liqiang ile düzenlediği ortak basın toplantısında ÇKP'li mevkidaşı Ma Xiaowei ile Mısır'da üretime geçilmesi noktasında görüştüklerini ifade etti. Sinopharm aşısının üretimine dair Zayed, "Üretim faaliyetleri yakında başlayacak. Mısır aşı üretimi noktasında, Orta Doğu ve Afrika’nın aşı merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Zayed, daha önce 2021 yılı içerisinde 40 milyon doz Çin Virüsü aşısı alacaklarını duyurmuş ve kendilerine ayırılan bu limiti artırmak için çalışmalar yürüttüklerini açıklamıştı.

Virüsün yayılımını engellemek adına maske kuralına uymayanlara karşı tutuklama gibi sert tedbirler alan Mısır, nargile kullanımının önüne geçmek için de yoğun çaba harcıyor.

çin halk cumhuriyeti çin komünist partisi çhc çkp mısır sağlık bakanı çin virüsü covid-19 koronavirüs aşı sinopharm hala zayed ma xiaowei liao liqiang yerel üretim