Çin Bankası Rusya ve Belarus'la İşlemleri Askıya Aldı

TAKİP ET

Vedomosti gazetesi, Çin'in Rus ithalatçılara çalışan ana bankasının işlemleri durdurduğunu yazdı

Çin'in önde gelen finans kuruluşlarından olan ve Rus ithalatçıların en aktif kullandığı bankaların başında gelen Chouzhou Commercial Bank, Rusya ve Belarus ile olan operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

Rus Vedomosti gazetesinin duyurduğu habere göre hizmetlerin bu şekilde durdurulması, dünya çapında tanınan SWIFT , Rusya Mali Mesaj Aktarma Sistemi (SPFS) ve Çin Sınır Ötesi Bankalararası Ödeme Sistemi (CNPC) de dahil olmak üzere mevcut herhangi bir ödeme sistemi aracılığıyla yapılan işlemleri de kapsıyor. 

Uzmanlar Çinli bankanın bu kararının Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinden sonra alınan yaptırım kararlarının bir etkisi olarak görülüyor. Uzmanlara göre banka, batılı ülkelerden gelebilecek tepkilere karşı bir tedbir olarak bu kararı aldı. Chouzhou Commercial Bank'ın bu hareketi, kendisini Rusya'yla işlemlerden kaynaklanabilecek olası yaptırımlardan veya cezalardan koruma girişimi olarak değerlendirildi. 

Kararın 10 Şubat'taki Çin Yeni Yılı ve akabindeki tatil öncesinde alınması nedeniyle Rusya'nın ithalatında aksaklıklar yaşanabileceği belirtiliyor.  

chozou bank vedomosti çin rusya rus ithalatçılar