Çin, Biat Etmeleri İçin Hong Konglu Memurlara Süre Verdi

TAKİP ET

Hong Kong'da görev yapan 180 bin memura Pekin tarafından yönetilen şehrin mini anayasasına ve yeni hükümetine bağlılık yemini ettikleri bir kağıdı imzalamaları için bir aylık süre verildi.

Hong Kong’da görev yapan 180 bin memura Pekin tarafından yönetilen şehrin mini anayasasına ve yeni hükümetine bağlılık yemini ettikleri bir kağıdı imzalamaları için bir aylık süre verildi.

Euronewsi'in haberin göre, konuya ilişkin açıklamada, "Bir memurun yemin etmeyi veya beyannameyi usulüne uygun olarak imzalamayı ihmal etmesi veya reddetmesi, temel görevleri üstlenmeye istekli olup olmadığı ve devlet hizmetinde kalmaya uygunluğu konusunda ciddi şüphelere yol açacaktır" ifadeleri yer aldı.

Cuma günü yapılan duyurunun ardından verilen süre başladı. Haziran'dan bu yana 4 binden fazla memur zaten bu "biat" deklarasyonunu imzalamıştı.

Yeni güvenlik yasası ile var olan tüm muhalefetin yok edilmesinden endişelenen demokratik ülkelere Çin, bunca sene İngiliz kolonisi olarak yaşamış ve bugün de kağıt üzerinde yarı-özerk olan Hong Kong toplumunun istikrar içerisinde hayatını sürdürebilmesi için yeni yasaların şart olduğunu ifade ediyor.

Demokratik ülkeler ise Hong Kong'un Çin'e geri verilmeden önce dünyanın en istikrarlı şehir ve toplum düzenine sahip yerlerden biri olduğunu belirterek gelişmeleri yakından takip ediyor.

 

çin hong kong biat bağlılık yemini