'Cin Çıkarma' İşkencesinde Öldürülen Özge Nur Tekin Cinayetinde İstenen Cezalar Belli Oldu

TAKİP ET

Ankara'da Özge Nur Tekin'in adına 'cin çıkarma seansı' denilen işkencede öldürülmesi olayıyla ilgili 6 sanığın tutuksuz yargılandığı davada istenen cezalar belli oldu.

Ankara'da Özge Nur Tekin isimli kadının 'cin çıkarma' diye işkence edilerek öldürülmesi davasında savcı 6 sanık hakkında mütalaasını açıkladı.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

DHA'nın haberine göre duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklaması için söz verilen cumhuriyet savcısı, sözde hoca Erdal Kaya'nın yönlendirmesiyle Selçuk Tekin tarafından evli olduğu Özge Nur Tekin'in vücuduna oklava ile 100 kez vurulduğunı ve yaralı haldeki Özge Nur Tekin'e 'hacamat' yaptırıldığını belirtti.

Özge Nur Tekin'in olaydan bir gün sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini belirten savcı, Erdal Kaya ve Selçuk Tekin'in "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 13 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Savcı, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ile Hatun Efe hakkında "netice sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama" suçundan dava açıldığını, ancak sanıkların suça iştirak etmediklerini, olaya tanık olduklarını belirterek, "suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

"Hacamat İle Ölümü Arasında İlliyet Bağı Yok"

Savcı, yapılan 'hacamat' ile maktulün ölümü arasında illiyet bağı bulunduğuna dair kesin delil bulunmadığı belirterek, sanık Sevim Özbaş'ın beraatine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulundu.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, avukatların talepleri kabul ederek, duruşmayı 8 Mart'a erteledi.

cin çıkarma özge nur tekin cin çıkarma işkencesi ankara erdal kaya selçuk tekin