Çin, Çin Virüsünün ABD Tarafından Üretildiği İddiasını Yineledi

TAKİP ET

Çin, ABD Başkanı Joe Biden'ın Çin virüsünün kökenine yönelik araştırma talimatına karşı tuhaf karşı komplo teorisini yineledi.

Selef Amerikan Başkanı Donald Trump, Çin virüsünün Wuhan'da bir laboratuvardan sızdığını ve salgının bu şekilde başladığını iddia etmiş, virüsün kökeninin Wuhan Viroloji Enstitüsü olup olmadığına yönelik bir kanıt görüp görmediği sorusuna ise "Evet gördüm" sözleriyle yanıt vermişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Wuhan Laboratuvarı'nda çalışan 3 araştırmacının salgının başlamasından önce virüsün belirtileriyle hastalanıp hastaneye başvurduğu ortaya çıkmış, bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden da ABD istihbaratına araştırmalarını virüsün nasıl ortaya çıktığını bulmaya yoğunlaştırması talimatını vermişti.

CNN'den Nectar Gan ve Jessie Yeung'un haberine göre Amerikan Başkanı Joe Biden'ın talimatı sonrasında Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, virüsün Çin değil ABD tarafından üretildiğine yönelik komik karşı komplo teorisini yeniden ortaya attı.

Zhao Lijian, "ABD gerçekleri umursamadığı gibi virüsün kökenine ilişkin ciddi bir bilimsel çalışmaya da ilgi göstermiyor. ABD'nin tek amacı salgını Çin'i damgalamak ve suçlamak için politik manipülasyon aracı olarak kullanmak" dedi. Zhao Çin yönetimi tarafından hiçbir kanıt olmaksızın virüsün ortaya çıkışıyla ilişkilendirmeye çalışılan Amerikan ordusuna ait bir biyomedikal araştırma üssü olan Fort Detrick'i kast ederek "Şüphelerle kaplı bu üste ne gibi sırlar gizleniyor?" diye sordu

Fort Detrick üssünü Çin Virüsü'nün ortaya çıkışıyla ilişkilendiren haberler ilk olarak mart ayında Çin'in devlet medyası tarafından dolaşıma sokulmuştu.

Çin Çin Virüsünün ABD Tarafından Üretildiği İddiasını Yineledi