Çin'de Türk Pasaportu Reklamları Yapılıyor: Dünyanın En Romantik Devleti

TAKİP ET

Çin'de Türk pasaportu reklamları yapılmaya başlandı. Reklamlarda para karşılığı alınacak Türk pasaportu ile ABD'de oturma iznine giden yolun açılacağı belirtiliyor.

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre Çin'de yapılmaya başlanan ve internet siteleri ile sosyal medya platformlarında yayımlanan reklamlarda 250 bin dolar değerinde gayrımenkul satın alarak Türk vatandaşlığının kolayca alınabileceği ve bu sayede ABD'de oturma izni alma imkanı elde edilebileceği belirtiliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümetinin getirdiği düzenleme ile birlikte Türk vatandaşlığı alabilmek için gerekli asgari gayrımenkul yatırımı değeri 2018 yılında 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.


 

Türk Pasaportunu Al: ABD Oturma İznini Kap

Türk vatandaşlığının ABD ve İngiltere gibi ülkelerden oturma izni alabilmek için bir yol anlamına geldiği belirtilen reklamlarda Türk pasaportunu alabilmenin kolaylıklarına ilişkin "Sadece 250 bin dolara ev satın alarak kazanılabilir", "Ucuz ve işlemleri basit, ayrıca iki büyük avantajı var: İngiltere, ABD gibi gelişmiş ülkelere göçmen olarak gitmek için en iyi sıçrama tahtasıdır. Türk pasaportu aldıktan sonra E2 yatırımcı kimliğiyle ABD’ye göçmen olarak gidebilirsiniz" ifadeleri kullanılıyor.



E2 vizesinin ABD ve ticaret ortaklığı bulunan ülkelere verilen bir vize olduğu ve Türkiye'nin de bu ülkelerden biri olduğu belirtilen reklamda, "Türkiye E2 vizesinin en çok verildiği ülkedir. Her sene 500-600 kişi alabiliyor" denildi. Ayrıca reklamlarda Türk pasaportu ile İngiltere'ye de gidebilmenin kolaylaşacağı, bu ülkeden oturma izni almanın bile mümkün olduğu belirtiliyor.

Dünyanın En Romantik Devleti: Belge İstemiyor

"Sadece ev satın alarak çok basit işlemlerle Türk pasaportu kazanabilirsiniz. Bizzat gitmenize gerek yok. 111 ülkeden vize talep etmiyor" denilen reklamlarda şu ifadelere yer verildi:

"1 milyon 600 bin yuana (250 bin dolar) gayrimenkul satın alırsanız tüm aile üyelerinize pasaport hediye… Dünyanın en romantik devleti. Herhangi bir belge istemiyor. İşlemleri evden çıkmadan tamamlayabilirsiniz. 100’den fazla ülkeye vizesiz. Onunla ABD’ye E2 vize alınabiliyor. Bu, Türkiye pasaportudur."

çin türk vatandaşlığı türkiye vatandaşlığı reklamları abd ingiltere oturma izni 250 bin dolar gayrımenkul