Çin Devlet Güvenlik Bakan Yardımcısı ABD'ye Sığındı: "Koronavirüs Biyolojik Silah Olarak Üretildi"

TAKİP ET

Çin Devlet Güvenlik Bakan Yardımcısı'nın ABD'ye sığınarak bazı 'gizli bilgileri' ABD istihbaratına sızdırdığı iddia edildi.

10 Şubat'ta Kaliforniya'da eğitim gören kızını ziyaret etme bahanesiyle ABD'ye giden ve geri dönmeyerek sığınan Çin Devlet Güvenlik Bakan Yardımcısı Dong Jingwei'nin dikkat çeken bilgileri ABD istihbaratına verdiği iddia edildi.

Atajurt-Doğu Türkistan Kazakh Türkleri Kurucu Üyesi Babusselam Okutan'ın aktardığına göre Jingwei'nin biyolojik silah sırlarıyla birlikte ABD'ye kaçtığı doğrulandı. Türkiye'de ilk olarak Okutan'ın dillendirdiği olayda, Dong Jingwei, ABD'ye Çin'den gelmiş en üst düzey sığınmacı konumunda.

Jingwei'nin kanıtlarının ABD Başkanı Biden'ın ülkedeki Çin Virüsü soruşturmasında kararını değiştirmesine bile yol açtığı konuşuluyor. Biden Mayıs ayı sonlarında Çin Virüsünün kökenleri hakkında önceki soruşturmayı kapatarak yeni bir inceleme başlatılması direktifi vermişti.

Kanıtlar ABD İstihbaratına Sunuldu İddiası

Üst düzey Çinli yetkilinin, elindeki kanıtları ABD istihbaratına sunduğu iddia edildi. Virüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan yanlışlıkla serbest bırakılıp bırakılmadığının öğrenilmesi için soruşturmanın 'iki katına çıkarıldığı' belirtiliyor.

Dong'un elindeki bilgilerin, virüsün erken patojenik çalışmaları, tahmini Covid yayılımı ile dünyayı etkisi altına alma modelleri ve araştırmayı hangi kuruluşların ve hükûmetlerin finanse ettiği gibi bilgiler içerdiği söyleniyor. Çin hükûmetinden para alan ABD'li iş insanları ve kamu görevlilerini gösteren mali kayıtların dahi Jingwei'nin elindeki belgelerde yer aldığı ifade edilirken, ABD, İngiltere ve Avustralya'da üniversite okuyan Çinli öğrencilerin büyük bir kısmının takma isimlerle orada bulunduğu, bunun nedeninin ise çoğunun yüksek rütbeli askeri ve parti liderlerinin çocukları olması olduğu iddia edildi.

Öte yandan ABD'de çalışan Çinli casusların isimleri ve Çin hükûmetinin CIA iletişim sistemine nasıl eriştiği hakkında bilgilerin de yer alma ihtimali olduğu belirtiliyor.

1989 yılındaki Tiananmen Meydanı katliamından sonra iltica eden eski Çin Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Han Lianchao, attığı bir sosyal medya paylaşımında bu durumun doğru olması durumunda Dong'un ilticasının 'gerçekten büyük bir bomba' olduğunu yazdı.

Dong Jingwei'nin bir fotoğraf paylaştığı ve en son Eylül 2020'de halk arasında görüldüğünün iddia edildiği fotoğraflar o zamandan beri Çin arama motoru Baidu'da yer almıyor.

çin çin devlet güvenlik bakan yardımcısı dong jingwei abd'ye sığındı sığındı kaçtı kızını görme bahanesiyle biyolojik silah kanıtlar tahmni istihbarata sundu iddia koronavirüs çin virüsü covid-19 soruşturma ge