Çin Diktatörü Şi Cinping Gözünü Tayvan'a Dikti

TAKİP ET

Çin Diktatörü Şi Cinping, yeni yıl konuşmasında kendi topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan'a ilişkin, "Çin, elbette yeniden birleşecektir" çağrısında bulundu.

Çin Diktatörü Şi Cinping pazar günü yaptığı yeni yıl konuşmasında Çin’in Tayvan’la “yeniden birleşmesinin” kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Şi devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında askeri tehditlerden bahsetmedi.

Tayvan’da 13 Ocak’ta yapılacak başkanlık ve parlamento seçimleri öncesinde, Çin'in, Tayvan üzerindeki egemenlik iddialarını ortaya koymak için askeri baskıyı arttırdığı gergin dönemde yapılan bu açıklamanın zamanlaması dikkat çekti.

Devlet kanalında yayımlanan konuşmasında Şi, “Anavatanın yeniden birleşmesi tarihi bir kaçınılmazlıktır” dedi. “Tayvan Boğazı’nın her iki yakasındaki yurttaşlar ortak bir amaç duygusuyla birbirlerine bağlı olmalı ve Çin ulusunun gençleşmesinin görkemini paylaşmalıdırlar” çağrıda bulundu.

"Çin halkı barışın değerinin farkındadır. İnsanlığın ortak geleceği için ortak geleceği paylaşan topluluk oluşturmak ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

çin tayvan şi cinping yeni yıl