Çin Diktatörü Xi İle Dalga Geçen Akademisyenin Hesabı Twitter Tarafından Sınırlandırıldı

TAKİP ET

Çin diktatörü Xi Jinping ile dalga geçtiği gerekçesiyle Yeni Zelandalı akademisyen Anne-Marie Brady'nin Twitter hesabı sınırlandırıldı.

Yeni Zelanda'nın Canterbury Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Anne-Marie Brady, geçtiğimiz hafta Çin diktatörü Xi Jinping'in yönettiği Çin Komünist Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ile ilgili bir tivit atmıştı.

Brady'nin Twitter hesabı ise bir süre sonra sınırlandırıldı. Brady'nin bilhassa Xi Jinping hakkında attığı tivitlerini açmaya çalışanların "erişilemez" uyarısıyla karşılaştığı öğrenildi.

Tweet paylaşmak gibi bazı özellikleri sınırlandırılan hesabındaki sınırlandırma Pazartesi günü kaldırıldı. Prof. Brady hesabını geri alınca yaptığı paylaşımında "Twitter Xi Jinping için çalışmadığını bir süreliğine unutmuş gibi görünüyor" dedi.

Brady hesabının kısıtlanmasına neden olan paylaşımında ise Komünist Parti'nin 100. kuruluş yıl dönümü ile ilgili yayımlanan bir makaleyi alıntılayarak "Alternatif başlık: 'Şi: bu benim Partim ve istersem ağlarım'" demişti.

Çin Diktatörü Xi İle Dalga Geçen Akademisyenin Hesabı Twitter Tarafından Sınırlandırıldı