Çin Dışişleri Bakanı'na İstanbul'da Uygur Protestosu

TAKİP ET

Yarın, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve beraberindeki heyet, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Çin'in insan hakları ihlallerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar, İstanbul ve Ankara'da Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Çin yönetimini protesto edecek.

Doğu Türkistan Halk Harekatı Platformu, yayımladığı bir duyuru ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve beraberindeki heyetin 25 Mart 2021 tarihinde Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete yönelik protestoya katılmaya davet etti.

Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde 25 Mart 2021’de saat 09.00’da gerçekleştirilecek protesto eylemine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Kardeşlerine Sahip Çık!
Bilindiği üzere 25.03.2021 tarihinde zalim Çin’in Dışişleri Bakanı Wang Yi Türkiye’ye gelecek. Bu münasebetle Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapılacak! Tüm milletimiz, değerli gazeteci ve tüm medya mensupları davetlidir!”

Öte yandan, Türkiye’deki Uygur dernekleri, Çin’i protesto hazırlığında. Uygur dernekleri, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Türkiye ziyaretini, İstanbul ve Ankara’da Çin’i protesto edecek.

çin dışişleri bakanına istanbulda uygur protestosu