Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçiliğin Hadsiz Tehdidine Destek

TAKİP ET

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin Türk siyasetçilere yönelik yaptığı hadsiz tehditlere destek verdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla Türk siyasetçileri hedef göstererek tehdit etmesine destek verdi.

Dışişleri, Ankara Büyükelçiliği'nin, Çin'in tutumuna yönelik yaptığı açıklamayı tamamen haklı, makul ve eleştirilemez bir değerlendirme olarak nitelendirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de uzun zamandır terörizmin getirdiği acılardan muzdarip olduğunu söyleyerek "Türkiye'de yaşayan her kesimden insanın; ulusal egemenlik ve toprak bütünlüğünün yanı sıra terörle mücadele ve radikalleşme adına alınan önlemlerin korunmasında, Çin'in sağlam konumunu, doğru, rasyonel ve objektif bir şekilde değerlendirmelerini, Çin - Türkiye stratejik işbirliğinin genel durumunu korumak için Çin ile birlikte çalışarak somut adımlar atacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü, yaşanan duruma, her ayın 7'sinde düzenli olarak yaptığı basın toplantısında yanıt vererek Türkiye'deki bazı kişilerin, sosyal medyada açıkça "teröristlerin" reklamını yaptığını, Çin'in "egemenliğine" ve "toprak bütünlüğüne" meydan okuduğunu, hatta Çin'i bölme konusunda kışkırtma yaptığını öne sürdü.

Ne Olmuştu

Soykırımcı ve işgalci Çin'in Ankara Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e hadsiz tehditler yöneltmişti.

Bu paylaşım üzerine muhalefet kanadından, sessiz kalan iktidara ve Çin'e sert tepkiler gelmişti.

Daha sonra söz konusu paylaşımdan ötürü Çin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

 

 

 

 

 

 

çin dışişleri bakanlığı çin büyükelçiliği ankara büyükelçiliği açıklama tehdit hedef meral akşener mansur yavaş twitter paylaşım destek sahip çıktı haklıdır tutum doğrudur