Çin En Az 570 Bin Uygur Türkünü Zorla Tarlada Çalıştırdı!

TAKİP ET

Küresel Politika Merkezi (Center for Global Policy), yayınladığı raporda en az 570 bin Uygur Türkünün Çin tarafından zorla pamuk tartlasında çalıştırdığını açıkladı.

Küresel Politika Merkezi (Center for Global Policy), Doğu Türkistan'da yer alan pamuk tarlalarında devlet tarafından zorla çalıştırılan Uygur Türkleri ile ilgili bir rapor yayımladı. Raporda, Uygur Türkleri ve diğer azınlıkların, çalışma kampları dışında Doğu Türkistan'ın batı bölgesindeki pamuk tarlalarında zorla çalıştırıldıklarına dair görüntülü ve yazılı somut kanıtlar ortaya konuldu.

Doğu Türkistan'daki üç bölgedeki pamuk tarlalarına 2018 yılında 570 bin kişinin zorla devlet tarafından gönderildiği belirtilen çalışmada, polis gözetiminde zorla pamuk toplama işinde çalıştırılan Uygur Müslümanlara çok düşük ücret verildiği bildirildi. Yine raporda, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın, pamuk tarlalarında insanların zorla çalıştırıldığı yolundaki şikayetleri inkar edilmesine de yer verildi.

Son olarak ABD yönetimi, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerinin tarlalarda “köle” gibi zorla ve kötü koşullarda çalıştırıldıkları şikayetiyle bu ülkeden yaptığı pamuk ithalatına yasak getirmişti. Ayrıca Çin'in acımasız politikalarının ortaya çıkarılması sonucunda pek çok önde gelen giyim markası, Çin'den pamuk almama yönünde karar almıştı.

Çin, Sincan’daki BM’nin de sürekli gündeme getirdiği ve yaklaşık 1 milyon kişinin bulunduğu belirtilen çalışma kamplarının, gerçekte "mesleki eğitim merkezleri" olduğunu iddia ediyor.

Uygur Türkü Doğu Türkistan Uygur çin pamuk tarlası abd zorla çalıştırıyor