Çin ile İmzalanan Suçluların İadesi Yasasının Yürürlüğe Gireceği İddia Edildi

TAKİP ET

Türkiye ve Çin arasında imzalanan suçluların iadesi yasasının Meclis'in gündemine taşınacağı iddia edildi.

Türkiye'deki Uygurların öncülerinden Seyit Tümtürk, Türkiye ve Çin arasında imzalanan suçluların iadesi yasasının Meclis'te gündeme getirileceğini iddia etti. Söz konusu yasanın Meclis'te oylanarak yürürlüğe sokulmaya çalışılacağı konuşuluyor.

Tümtürk, paylaştığı videoda Gelecek Partili Selçuk Özdağ'ın kendisini arayarak suçluların iadesi yasasının Meclis'te gündeme getirileceğini söylediğini iddia etti. Şu anda sadece bakanlar arasında imzalanan anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için Meclis'ten geçirilmesi gerektiğinden bu konunun Meclis'in gündemine getirileceği söylendi. 

Selçuk Özdağ ise TBMM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek antlaşmanın ilgili komisyondan geçtiğini ve Genel Kurul'a geldiğini ifade etti. Gelecek Partili Özdağ, antlaşmanın bu noktada askıya alınması gerektiğini vurgulayarak Meclis'te grubu bulunan bütün partilere seslendi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi Konya Selçuklu ilçe teşkilatı ile dün TBMM önünde Çin tarafından imzalanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile TBMM'ye sunulmayı bekleyen 'Suçluların İadesi Anlaşması" hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın Suçluların İade Anlaşmasının iptaline ilişkin toplamış olduğu 10 bin imza TBMM’ye, TBMM’de grubu bulunan partilere ve Cumhurbaşkanı’na gönderilmek üzere PTT’ye verildi.

Türkiye ve Çin arasındaki suçluların iadesi anlaşması ilk gündeme geldiğinde bu anlaşmanın gerçek suçlulardan çok, Çin'in uyguladığı insanlık dışı politikalardan kaçarak Türkiye'ye gelen Doğu Türkistan Türklerinin Çin'e zorla iade edilmesi konusunda uygulanacağı çokça tartışılmıştı.

uygur türkleri doğu türkistan doğu türkistan türkleri çin türkiye meclis gündem yasa suçluların iadesi getitrilecek bakanlar imzalandı anlaşma antlaşma geliyor selçuk özdağ seyit tümtürk