Çin'in Doğu Türkistan'daki Toplama Kampı Sistemi Hacklendi: Sızdırılan Dosyalar Soykırımı Bir Kez Daha Gözler Önüne Serdi

TAKİP ET

Doğu Türkistan'daki toplama kamplarının çevrim içi sistemi hacklendi.

Victims of Communism mensubu Adrian Zenz'in aktardığına göre Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da Çin Komünist Partisi yönetimi tarafından kurulan sözde "yeniden eğitim kamları" olarak adlandırılan toplama kamplarının çevrim içi sistemine erişildi.

Hacklenerek internete sızdırılan dosyalarda Doğu Türkistan'ı fiilen yöneten ÇKP Bölge Sekreteri Chen Quangua'nın bazı Uygur Türkleri için "öldürmek için ateş etme" emri verdiği ve Çin diktatörü Xi Jinping'in mevcut kampların aşırı kalabalık olması nedeniyle yeni kampların inşa edilmesi talimatını verdiği açıkça görülüyor.



Dosyalarda Çin'in üst düzey yönetiminin verdiği birçok talimata ve kampların yönetimine ilişkin savaş silahlarının kullanıldığı anlaşılan güvenlik sistemine yer veriliyor. Ayrıca polis tatbikatlarının canlı görüntüleri, toplama kamplarında ve polis karakollarında çekilen ve 2 bin 884'ü kampa atılan çoğu Uygur 5 binden fazla kişinin fotoğrafı ifşa edilen dosyalar arasında.

Sızdırılan dosyalar, 2018 yılı itibarıyla Uygur bölgesinde yetişkin nüfusun yüzde 12'sinden fazlasının kamplarda ya da hapishanelerde olduğunu ortaya koydu.



Ayrıca kamplara atılan Uygur Türklerinin bazıları çocuk yaşta. Aşağıdaki fotoğrafta toplama kampına atıldığında 14 yaşında, fotoğrafı çekildiğinde 15 yaşında olan, kamplarda bulunduğu belirlenen en genç Türk kızı yer alıyor: Rahile Ömer.



Sızdırılan dosyalar: https://www.xinjiangpolicefiles.org

çin toplama kampları sistemi toplama kamp kamp mağdurları doğu türkistan Chen Quanguo adrian zenz ifşa sızdırıldı