Çin'in Uygurları Kamplarda İnfaz Edip Organlarını Satmasına Dair Yeni Kanıt

TAKİP ET

Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı soykırımın yeni yönleri ortaya çıkmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı sistematik soykırıma ilişkin yeni bir bilgi ortaya çıkmış ve Telegraph'ta yayımlanan makaleyi TamgaTürk Türkçeye çevirerek aktarmıştı.

Çin'in Organ Kaçakçılığının Yeni Kaynağı Uygurlar


Ortaya çıkan kanıtlara ve tanıkların ifadelerine göre Doğu Türkistan'daki yetişkin nüfusun ciddi bir kısmını hapishanelere ve toplama kamplarına atan ÇKP rejimi, hapishanelerde infaz edilen Uygurların organlarını satıyor.

USA Today'in aktardığına göre dünyanın önde gelen tıp dergilerinden birinde Matthew P. Robertson ve Jacob Lavee imzasıyla yayımlanan makalede organ alım işleminin beyin ölümünden önce gerçekleştiği 71 vaka belgelendi.

Organ Nakillerinin Yüzde 95'i Mahkumlardan Yapılıyor

Makalede "Bu vakalarda, organ alımı sırasında kalbin çıkarılması, donörün ölümünün en yakını olmalı" denildi. Organ çıkarma işlemlerine ÇHC'deki doktorların da katıldığı belirtiliyor. Makalede yer alan bilgilere göre 2007 yılında Çin'deki "tüm organ nakillerinin yüzde 95'i mahkumlardan" yapıldı.

Çin'de her yıl 50 bin ila 150 bin arasında değişen organ nakilleri için 25 bin ila 50 bin arasında mahkumun öldürüldüğü iddia ediliyor. Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı'ndan Ethan Gutmann, bu organ nakil işlemlerinin kamplardaki 28-29 yaşlarındaki sağlıklı insanlarda yoğunlaştığını açıkladı.

Mahkumlar Tek Organ Kaynağı

Doğu Türkistanlı bir cerrah olan Dr. Enver Tohti Bughda, hayatta olan mahkumların idam edilerek organlarının çalındığını kaydetti. 

Makalenin ortak yazarlarından Robertson, Çin'in "On yıllardır sistematik olarak mahkumları neredeyse tek organ kaynağı olarak kullanan ve hastaneleri üzerinden devlet onaylı olarak organ kaçakçılığı yapan tek ülke" olduğunu söyledi.

çin uygurları kamplarda infaz edip organlarını satmasıyla ilgili yeni kanıt