Çin, İran'dan Husilerin Kızıldeniz'deki Saldırılarını Sonlandırması İçin Girişimde Bulunmasını İstedi İddiası

TAKİP ET

Yemen'deki Husi militanlar İsrail-Hamas savaşı nedeniyle Kızıldeniz'e giren gemilere saldırmaya başlamıştı. Husi saldırılarına karşılık olarak ABD ve İngiltere Yemen'e hava saldırısı düzenlemişti. 

Reuters'ın faşist molla rejimi ile yönetilen İran'dan kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, soykırımcı ÇKP yönetiminin yetkilileri İranlı mevkidaşlarından Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını dizginlemelerine yardım etmelerini, aksi takdirde İran ve Çin arasındaki iş ilişkilerine zarar verme riskini almalarını istediklerini söyledi.

Bir süredir yaşanan emlak krizi Çin'de ekonomik sorunların baş göstermesine sebep oldu. Bu nedenle dış ticarette en önemli deniz rotalarından birisi olan Kızıldeniz rotasının tehlikeye girmesi Çin için ciddi olumsuz etkilere sebep oluyor. 

Çin, ABD ambargoları karşısında İran'ın en büyük ticari müttefiklerinden birisi. Ancak yönetimi, Orta Doğu'daki nüfuz alanlarında gücünü kaybetmemek için Husi saldırıları gibi konularda engelleyici bir politika izlemekten kaçınıyor. 

çin iran husi Husiler Yemen kızıldeniz