Çin İşgalindeki Doğu Türkistan'da Maden Kazası

TAKİP ET

Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da bulunan bir kömür madeninde meydana gelen su baskını sonucunda çok sayıda madenci mahsur kaldı. Kaza sonrasında 8 işçinin kurtarıldığı, mahsur kalan 21 madenciden 12'sinin yerinin ise tespit edildiği öğrenildi.

Doğu Türkistan'ın Kutubi ilçesi yakınlarında bulunan kömür madeninin bir kısmı, bilinmeyen sebeple su baskınına uğradı. 29 madencinin mesai yaptığı sırada meydana gelen baskın, elektrik kesintisine yol açtı. Sistemin bozulmasıyla beraber işçiler madende mahsur kalırken 8 madenci kurtulmayı başardı.

Gece boyunca kurtarma çalışmaları sürerken yerel medya, pazar sabahı 21 madenciden 12'sinin bulundukları yerin tespit edildiğini duyurdu. 12 madencinin kurtarılması için çalışmanın sürdüğü ancak 9 işçinin yerlerinin henüz belirlenemediği öğrenildi.

Çin, dünyada en fazla ölümlü maden kazalarının meydana geldiği ülkelerin başında geliyor. Ocak ayında altın madeninde meydana gelen patlamada da 10 işçi yaşamını yitirmişti. Bundan bir ay önce de 23 madenci bir kömür madenindeki göçükte can verdi. Aynı bölgede 3 ay önce meydana gelen başka bir maden kazası ise 16 işçinin yaşamına mal olmuştu.

Doğu Türkistan Uygur Türkleri maden maden kazası işçi cinayeti maden işçisi madenci Hutubi Kutubi ölümlü maden kazası Çin işgalci Çin