Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın Verileri İnternete Sızdırıldı

TAKİP ET

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın (MPS) çalıştığı iS00n olarak bilinen taşeron firmasından sızdırılan birçok belgenin GitHub'da yayımlandığı ortaya çıktı.

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın (MPS) çalıştığı iS00n olarak bilinen taşeron firmasından sızdırılan birçok belgenin GitHub'da yayımlandığı ortaya çıktı. Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan sızdırılan belgelerde, casusluk faaliyeti ve sanal hafiyelik konularında önemli veriler olduğu, söz konusu belgelerin başka ülkeleri de ilgilendirdiği öğrenildi.

İddiaya göre; casus yazılımları, sanal hafiyelik ve taşeron şirket tarafından geliştirilen 'Twitter İzleme Platformu' dahil olmak üzere birçok veri GitHub üzerinden ifşa edildi. iS00n tarafından geliştirilen casusluk yazılımının özelliklerinden bazılarının, kullanıcının Twitter e-posta ve telefon numarasını bulma, gerçek zamanlı izleme, DM'lere erişme ve hesaptan kullanıcı adına paylaşım yapabilme olduğu biliniyor. Dosyalarda ayrıca TÜBİTAK ile ilgili log bulunduğu da öğrenildi.


ÇKP yönetimi, Kamu Güvenliği Bakanlığı kaynaklı veri sızıntısı iddialarının doğruluğu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

çin çin kamu güvenliği bakanlığı github isoon veri sızıntısı çkp Soykırımcı Çin