Çin Malı Lastikler Rus Askeri Araçlarını Yolda Bıraktı

TAKİP ET

Çin malı lastikler kullanılan Rus askeri araçları Ukrayna'da yolda kaldı.

Rus diktatörü Putin'in emriyle Rus ordusu Ukrayna'yı işgal etmek için taarruza girişti. İşgal girişiminin üzerinden bir haftadan daha uzun zaman geçerken Rus ordusu Ukrayna ordusu karşısında önemli bir ilerleme kaydedemedi.

Kiev'e ilerleyen 64 kilometre uzunluğunda bir Rus askeri konvoyu uydudan görüntülenmişti.  Ancak söz konusu konvoyun "ilerlemediği" ve neredeyse tamamıyla "durduğu" belirtildi. İngiliz Savunma Bakanlığının açıklamasına göre büyük Rus konvoyu, Ukrayna müdafaasını aşamaması, teknik arızalar ve yoldaki tıkanıklık nedeniyle ilerleyemiyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby evvelsi gün yaptığı açıklamada "duran" konvoyun "tahminlere göre en iyi ihtimalle 24 ila 36 saattir kayda değer bir ilerleme kaydetmediğini" söylemişti.

Emekli Pentagon görevlisi Trent Teleko ise Rus Pantsir-S1 füze sistemlerinin fotoğrafına yer verdiği Twitter paylaşımlarında sorunun Rus ordusunun askeri araçlarda kullandığı "lastiklerden" kaynaklandığını öne sürdü ve "Askeri kamyon lastiklerini aylarca tek bir yerde bıraktığınızda, yan taraflar güneşte narinleşiyor ve Pantsir-SR'deki gibi bozuluyor. Şu aracı bir yıl boyunca kimse kullanmadı" ifadelerini kullandı.

Kendisini "lastik uzmanı" olarak nitelyen Karl Muth ise Teleko'nun sözlerini teyit ederken "Bunlar Sovyet dönemi ağır kamyon radyalleri değil. Çin askeri lastikleri ve Yellow Sea YS20 olduğunu sanıyorum. Bu, Somali ve Sudan'da ilk karşılaştığım bir lastik; mükemmel Michelin XZL askeri lastik tasarımının Çin tarafından yapılmış kötü bir kopyası" dedi.
 

rusya ukrayna kiev çin lastikleri malı lastikler yolda bıraktı karl muth John Kirby Trent Telenko