Çin, Mansur Yavaş ve Meral Akşener'i Hedef Gösterdi: Sincan Uygur Özerk Bölgesi Çin Toprağının Ayrılmaz Bir Parçasıdır

TAKİP ET

Çin Büyükelçiliği, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, "Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır" diyerek Mansur Yavaş ve Meral Akşener'i etiketledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Doğu Türkistan'da Çin tarafından zulüm gören Uygur Türklerini destekleyen açıklamalarda bulunması ve Doğu Türkistan'dan Doğu Türkistan şeklinde bahsetmesi bazı çevreler gibi Çin'i de rahatsız etti.

Çin'in Türkiye Büyükelçiliği, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mansur Yavaş ve Meral Akşener'i adeta hedef gösterip parmak salladı.

Paylaşımda "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir" ifadeleri kullanılarak Mansur Yavaş ve Meral Akşener'in Twitter hesapları etiketlendi.

İşgalci devletin sözde diplomatik temsilciliğinden gelen bir diğer paylaşımda da yine ABB Başkanı Yavaş ve İYİ Parti lideri Akşener etiketlenerek "Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

doğu türkistan sincan çin çin büyükelçiliği mansur yavaş meral akşener hedef gösterdi parmak salladı sincan çin toprağıdır twitter sosyal medya hesabı paylaşım açıklama etiketledi