Çin Medyası, Akşener'in Kürsüyü Uygur Türküne Bırakmasını "Provokasyon" Diye Niteledi

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistanlı Nursiman Abduraşid'i kürsüye çıkarmasının ardından Çin medyası, bu olayı "provokasyon" olarak değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistanlı Nursiman Abduraşid'i kürsüye çıkarınca TBMM TV yayını kesmişti.

Meral Akşener'in işgalci Çin'e karşı Doğu Türkistan'da işkencelere uğrayan Uygur Türklerine verdiği destek, Çin medyasını da rahatsız etti. Çin medyası konuya ilişkin olarak "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü meclis grup toplantısında kürsüyü Xinjianglı bir genç kıza bırakarak provokasyon girişiminde bulundu" ifadesini kullandı.

Çin'in Doğu Türkistan'daki sistematik işkencelerini ve soykırım politikasını destekleyenler de hem Nursiman Abduraşid'in sesinin duyulmasına engel oldu hem de Akşener'in bu tavrını kınadılar. 

Sosyal medyada ise vatandaşlar, Çin'in Doğu Türkistan'daki insan haklarını çiğneyen politiklarının eleştirilmesine tahammülü olmayan Çin medyasına hem de TBMM TV yayınını kesen kişilere sert tepki gösterdi. 

 

Nursiman Abduraşid Doğu Türkistan Uygurlar Uygur Türkleri Çin Meral Akşener İYİ Parti Grup Toplantısı TBMM TV Rus Medyası Yayını Kesti