Çin Medyası Erdoğan'ın Kalp Krizi Geçirdiğini İddia Etti

TAKİP ET

Çin Medyası CGTN, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiğini ve durumunun kritik olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise iddiaları yalanladı.

Çin Medyası CGTN, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını iddia etti.

CGTN, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün erken saatlerde kalp krizi geçirdi ve şu anda kritik durumda hastaneye kaldırıldı. Eşi ve aile üyelerinin hastaneye gelmesi istendi."

İletişim Başkanlığı İddiaları Yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise Çin Medyası CGTN’nin iddialarını yalanladı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı” yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yarın düzenlenecek "Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme" törenine canlı bağlantı marifetiyle katılacaktır.” denildi.

İmran Khan’dan Erdoğan’a Geçmiş Olsun Mesajı

Çin müttefiki Pakistan'ın eski başbakanı İmran Khan, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın rahatsızlandığı iddiaları üzerine Twitter hesabından geçmiş olsun mesajı paylaştı.

Khan şu ifadeleri kullandı:

"Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlandığını öğrendim. Hepimiz, ona sağlığı için dua ediyor ve acil şifalar diliyoruz. Erdoğan, Müslümanların davalarını destekleyen ve İslamofobiye karşı çıkan en önde gelen seslerden biri olmuştur."

recep Tayyip Erdoğan miyokard enfarktüsü kalp krizi cgtn AKP İletişim Başkanlığı