Çin Menşeli Çin Virüsü Aşısı İçin 20 Bin Gönüllü

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca, Çin menşeli Çin Virüsü aşısının Faz-3 çalışmaları için 20 bin gönüllü vatandaşın başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Son bir yıldır dünyanın küresel ölçekteki en büyük sorunu olan Çin Virüsü'nü yenebilmek için birçok şirket, aylar önce başlattığı aşı çalışmalarında sona geldi. Bu süreçte Türkiye'de de bazı aşılar, gönüllüler üzerinde deneniyor.

Sağlık Bakanlığı, kısa süre önce ilk olarak gönüllü sağlık çalışanları üzerinde denenen aşı çalışmasının devamı için vatandaşlara duyuruda bulunmuştu. Gönüllülük başvurularının alınacağının duyurulmasından 24 saat sonra Bakan Fahrettin Koca, 20 bin kişinin başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, paylaşımında "Ülkemizde Faz-3 çalışmalarına 15 Eylülde başlanan, Çin’de geliştirilmiş COVID-19 AŞISI, ilkin gönüllü sağlık çalışanlarına uygulanmıştı. Çalışmaların devamı için bu sabah sizlerden gönüllü aradığımızı duyurduk. Gün bitmeden 20 BİN başvuru aldık. 83 MİLYON ADINA BİNLERCE TEŞEKKÜR" ifadelerini kullandı.

covid-19 koronavirüs aşısı sağlık bakanlığı fahrettin koca çin aşısı çin virüsü aşısı faz-3 20 bin gönüllü başvuru