Çin Muhiplerinin Şahı Perinçek: Afganistan'a Kadın Erkek Eşitliğini, Çağdaşlığı, Modernliği Taliban Getirecek

TAKİP ET

Kamuoyunda "Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Doğu Perinçek, Taliban'a yönelik övgülerini hız kesmeden sürdürüyor.

Daha önce de "Rusya'nın imparatorluk siyasetinin savunulması gerektiğini" söyleyen ve Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı soykırımı savunan Doğu Perinçek, yine bu ülkelerin siyasi tavırlarına uygun olarak Taliban'ı övmeye devam ediyor.

Taliban'la görüşüleceğini ve görüşülmemesinin imkansız olduğunu söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "Biz Amerika'nın Avrupa'nın gözüyle bakıyoruz Afgan halkına. Onun yazdığı destana bakmıyoruz da, Amerikalıların onlara duyduğu nefret, altta kalmanın verdiği sancılar, hor görmeler, aşağılamalar, biz İstiklal Savaşı vermiş Atatürk'ün ülkesinden buna bakmıyoruz da, çökmekte olan Batı medeniyetinin Asyalılara bakış açısıyla bakıyoruz. Ayağında şalvar var, yok bilmem sakalı var falan" dedi.

"Kadın spikeri çıkardılar, onun önünde basın açıklaması yaptılar" diyen Perinçek, "Afganistan'ın seçeneklerini, Amerika veya Taliban, Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez" diye konuştu.

Taliban'ı Daha Önce de Atatürk'e Benzetmişti.

Doğu Perinçek daha önce de "Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı Taliban çıktı" demişti.

Rusya ve Çin'in Taliban Sevgisi

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Taliban'ın açıklamalarını olumlu bulduklarını söyleyerek "Kabil'in sokaklarında olumlu süreçlerin yaşandığını görüyoruz. Burada durum yeterince sakin. Taliban, etkili şekilde düzeni sağlıyor" demiş, bu açıklamayı takiben Rusya Kabil Büyükelçisi Zhirnov Taliban'a yönelik övgü dolu açıklamalarda bulunmuş ve Uygur Türklerini "radikal İslamcılıkla mücadele" kisvesi altında soykırıma tabi tutan Çin Komünist Partisi, kökten dinci ve radikal İslamcı terör örgütü Taliban'ın kuracağı hükümeti tanıyan ilk ülke olacağını bildirmişti.

Çin Muhiplerinin Şahı Perinçek Afganistan'a Kadın Erkek Eşitliğini Çağdaşlığı Modernliği Taliban Getirecek