Çin Muhiplerinin Şahı Perinçek: Afganistan'dan Mustafa Kemal Çıkmadı Taliban Çıktı

TAKİP ET

Türkiye'de Çin sevgisi konusunda bir marka olan Doğu Perinçek, Çin'in Taliban konusundaki "sevgi dolu" politikasını olduğu gibi sahiplendi.

Rus ve Çin sevgisi konusunda Türkiye'de bir marka olarak kabul edilen ve "0,22 Perinçek" olarak da anılan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Afganistan'ı ele geçiren radikal İslamcı terör örgütü Taliban'a ilişkin olarak şu açıklamaları yaptı:

"20 yıldır Afgan milleti Taliban'ın önderliğinde ABD'ye karşı savaştı. Afganistan'ın önderi falanca devrimci örgüt olsun... Onu da biz tayin edemeyiz ki...

Afganistan'ın kurtuluş savaşına kimin önderlik edeceğine Afganlar tayin eder. Nasıl Mustafa Kemal önderliğinde kurtuluş savaşı verdik. Her millet boyuna posuna, tarihsel birikimine, sosyal ekonomik ilişkilerine göre kendi önderliğini çıkarır.

Sen dışardan önderlik ihraç edemezsin. Bu da Taliban için madalyon. Kendi milletinin kurtuluşuna önderlik etti. Bir gerçek var, Amerikan emperyalizmini Taliban yendi.

Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı Taliban çıktı."

Rusya ve Çin'in Taliban Sevgisi

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Taliban'ın açıklamalarını olumlu bulduklarını söyleyerek "Kabil'in sokaklarında olumlu süreçlerin yaşandığını görüyoruz. Burada durum yeterince sakin. Taliban, etkili şekilde düzeni sağlıyor" demiş, bu açıklamayı takiben Rusya Kabil Büyükelçisi Zhirnov Taliban'a yönelik övgü dolu açıklamalarda bulunmuş ve Uygur Türklerini "radikal İslamcılıkla mücadele" kisvesi altında soykırıma tabi tutan Çin Komünist Partisi, kökten dinci ve radikal İslamcı terör örgütü Taliban'ın kuracağı hükümeti tanıyan ilk ülke olacağını bildirmişti.

Çin Muhiplerinin Şahı Perinçek Afganistan'dan Mustafa Kemal Çıkmadı Taliban Çıktı