Çin Muhiplerinin Şahı Perinçek: Vietnam'da, Küba'da, En Son Afganistan'da Kazandık

TAKİP ET

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Taliban sevgisi dinmiyor...

Kamuoyunda "Çin muhiplerinin şahı" olarak bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Taliban yanlısı açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek "Türk Milleti, Afgan Milletiyle birlikte galip tarafta. Amerika ve Amerikancılar mağlup tarafta. Vietnam’da da kazandık, Küba’da da kazandık Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda da kazandık. En son Afganistan’da da kazandık" dedi.

Perinçek daha önce de Taliban ve Kabil hükümeti arasındaki savaşı Büyük Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiğimiz İstiklal Savaşı'na benzetmiş ve "Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı. Afganistan'dan Mustafa Kemal çıkmadı Taliban çıktı" demişti.

Bu açıklamasından sonra daha da tepki çeken sözler söyleyen Perinçek, "Afganistan'ın seçeneklerini, Amerika veya Taliban, Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek" demişti.

Rusya ve Çin'in Taliban Sevgisi

Perinçek'in "İmparatorluk siyasetini desteklememiz gerektiğini" söylediği Rusya'nın Dışişleri Bakanı Lavrov da Taliban'ın açıklamalarını olumlu bulduklarını söyleyerek "Kabil'in sokaklarında olumlu süreçlerin yaşandığını görüyoruz. Burada durum yeterince sakin. Taliban, etkili şekilde düzeni sağlıyor" demiş, bu açıklamayı takiben Rusya Kabil Büyükelçisi Zhirnov Taliban'a yönelik övgü dolu açıklamalarda bulunmuş, yine Perinçek'in derinden sevdalı olduğu ve Uygur Türklerini "radikal İslamcılıkla mücadele" kisvesi altında soykırıma tabi tutan Çin Komünist Partisi, kökten dinci ve radikal İslamcı terör örgütü Taliban'ın kuracağı hükümeti tanıyan ilk ülke olacağını bildirmişti.

Çin Muhiplerinin Şahı Perinçek Vietnam'da Küba'da En Son Afganistan'da Kazandık