Çin Oscar'ı da Yasakladı

TAKİP ET

Nomadland filminin Oscar'a aday gösterilmesi sebebiyle Çin, Oscar Ödül Töreni'nin ülkede yayınlanmasını yasakladı.

İlk defa Asyalı ve kadın bir yönetmenin Oscar'a aday gösterildiği 93. Oscar Ödülleri'nin Çin'de yayınlanması yasaklandı.

Yasağın, söz konusu Nomadland filminin 2019'da Hong Kong'da gerçekleşen demokrasi yanlısı gösterileri ihtiva etmesinden dolayı geldiği belirtiliyor.

Hong Kong'da büyüyen bir insan hakları aktivisti olan Joey Siu gibi Çin Komünist Partisi'nin "alerji" duyduğu insanların hikayesine odaklanan film, üniversitelerin Çin idaresi tarafından muhasara edilmesini ve protestoları beyaz perdeye yansıtıyor. Nomadland filminin yönetmeni olan Chloe Zhao, daha önce birçok ödüle aday gösterilmiş ve Altın Küre'yi kazanmıştı. Altın Küre'nin ilk kez Asyalı bir yönetmene verilmesinden sonra Çinli kullanıcılar tarafından sosyal medyada gurur kaynağı olarak görülmüş ve gösterilmiş ancak Zhao'nun bir mülakatında baskıcı Komünist Parti idaresi altındaki ülkesini "yalanların sardığı bir yer" olarak ifade etmesinin ardından Nomadland filmine ait tüm materyaller ülkede yasaklanmış ve internet ağlarından da engellenmişti.

Çin Oscar'ı da Yasakladı