Çin Uygulaması TikTok Kullanıcıların Verilerini Ele Geçiriyor

TAKİP ET

Çin uygulaması olan TikTok eğlence uygulaması olarak biliniyor. Tiktok uygulamasının, kullanıcıların bilgisine eriştiği Reddit internet sitesinde bir kullanıcı tarafından maddeler halinde sıralandı.

Çin uygulaması olan TikTok eğlence uygulaması olarak biliniyor. Eğlenceli videolar çekip buraya yükleyen kişiler oldukça fazla izleniyor ve program dünya çapında kullanılıyor. Ancak TikTok hakkında uzun zamandır veri güvenliğiyle alakalı endişeler gündeme geliyor.

Tiktok uygulamasının, kullanıcıların bilgisine eriştiği Reddit internet sitesinde bir kullanıcı tarafından maddeler halinde sıralandı. Kullanıcının "tersine mühendislik" yöntemiyle yaptığı incelemede çok büyük ihlaller ortaya çıktı. İnceleme sonucunda TikTok, kullanıcıların cihaz bilgilerine, konumlarına, fotoğraflarına, kopyaladıkları metinlere uygulama kapalıyken dahi ulaşabildiği ortaya çıktı.

Ülkeler Uygulamayı Yasaklamaya Başlıyor Amerika'daki hava limanı görevlileri askeri personeller gibi önemli görevlerdeki kişilerin hatta çocuklarının bile TikTok indirmesi tam olarak bu siber güvenlik/gizlilik açıkları yüzünden yasaklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Hindistan, TikTok uygulamasını tüm ülkede yasakladı.

çin hindistan TikTok