Çin 'Uygur Soykırımı'nı Tanıdığı Raporu İçin Kanada'yı Uyardı

TAKİP ET

Çin Komünist Partisi, Kanada hükumetini Doğu Türkistan meselesine gerçekleştirdiği 'bariz müdahaleyi' durdurması için uyardı.

TamgaTürk'ün dünkü haberinde yer verilen Kanada Uluslararası İnsan Hakları Alt Komitesi'nin Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı gerçekleştirdiği şiddet eylemlerini soykırım olarak tanıdığı ve ve Kanada hükumetine de gerçekleştirilen zulme kayıtsız kalmaması için öneride bulunduğu rapora Çin'den uyarı geldi.

Çin hükumeti adına konuşan Çin Dışişleri Bakanı Sözcüsü Zhao Lijian, perşembe günü geç saatlerde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kanada'daki raporun 'yalan ve dezenformasyonla dolu' olduğunu söyleyerek komitenin bulgularını kınadı.

Zhao, Kanada'nın Uygurlarla alakalı raporunun bölgedeki 'siyasi istikrarı görmezden geldiğini' ve parlamentonun konuyla ilgili 'cehaletini ve önyargısını' temsil ettiğini söyledi.

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philipe Champagne ise raporun bulgularını memnuniyetle karşıladığını ancak federal hükumetin Çinli yetkililere yaptırım uygulayıp uygulamayacağını doğrulamadığını söyledi.

doğu türkistan meselesi çin kanadayı uyardı çin kanadayı müdahalesini durdurması için uyardı kanada çin komünist partisi çkp insan hakları ihlali uygur soykırımı soykırım şiddet zulüm uygurlar ölüyor çin kanadayı