Çin, Uygurların Bilgilerini Ele Geçirmek İçin Siber Saldırılar Yapıyor

TAKİP ET

Çin'in, bilgilerini ele geçirmek için dünyanın muhtelif yerlerinde yaşayan Uygurları hedef aldığı öğrenildi. Facebook, Çin kaynaklı siber saldırılara karşı tedbir almaya hazırlanıyor.

Çinli bir hacker grubu olan Evil Eye isimli grubun, hedef aldıkları Facebook kullanıcılarına ilgi çekici haberler içeriyormuş gibi görünen bağlantılar göndererek tuzağa düşürmeye çalıştığı öğrenildi. Kullanıcıları tuzağa düşürmek amacıyla gönderilen bağlantılar gerçek web siteleri gibi görünse de Çin'in siber korsanlarına kullanıcıların cihazlarındaki tüm bilgileri ele geçirmesine imkan tanıyor.

Bu grubun özellikle aktivistleri, gazetecileri ve dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Çin Komünist Partisi politikalarının mağduru olan Uygur Türklerini hedef aldığı, kullanıcıların; söz konusu grup tarafından gönderilen linke tıklamaları halinde kullanıların telefonlarında bulunan Facebook ya da Facebook Messenger uygulamalarındaki, ya da Whatsapp, WeChat ve Telegram gibi uygulamalarındaki tüm bilgileri ele geçirdiği öğrenildi.

Facebook, bu hafta yaptığı açıklamaya göre kullanıcılarını siber korsanlardan korumak için tedbir alacak.

çin uygurların bilgilerini ele geçirmek için siber saldırılar yapıyor