Çin Vatandaşlarına Afganistan'dan Acilen Ayrılma Çağrısında Bulundu

TAKİP ET

Çin'in Kabil Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Afganistan'daki vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı ve uluslararası ticari uçuşlarla ülkeyi acilen terk etmelidir" ifadelerine yer verildi.

Çin'in Kabil Büyükelçiliği, ülkedeki Çin vatandaşlarından Afganistan'ı derhal terk etmesini istedi. Söz konusu açıklama, NATO güçlerinin ülkeden çekilmesiyle ortaya çıkan tehlike ve çatışma ortamı sonrasında geldi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Afganistan'daki güvenlik şartları giderek kötüleşmekte ve karmaşık hale gelmektedir. Vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı ve uluslararası ticari uçuşlarla ülkeyi acilen terk etmelidir" denildi.

Dooha Anlaşması kapsamında ABD'nin birliklerini ülkeden çekmesinin ardından, Taliban geniş kapsamlı saldırılara girişti.

Anlaşmada çekilmenin öngörüldüğü tarih olan 1 Mayıs 2020 itibarıyla il ve ilçe merkezlerine yönelik olarak geniş kapsamlı saldırılara girişen Taliban, o tarihten bu yana 70'i geçkin ilçe merkezini ele geçirdi.

Ülkenin görece dağlık olan kuzey bölgelerinde etkili olan Taliban; Badgis, Cevzcan, Kunduz, Belh, Tahar, Herat, Faryab, Badahşan ve Saripul'da birçok yerleşim noktasını işgal etti.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Kabil Uluslararası Havalimanı'nın korumasını Türkiye'nin üstlenmesi konusunda uzlaşıldığı belirtildi.

Çin Vatandaşlarına Afganistan'dan Acilen Ayrılma Çağrısında Bulundu