Çin, Virüsü Bahane Ederek İnsanlık Dışı Uygulamalarına Devam Ediyor

TAKİP ET

İşgalci kızıl Çin, Çin virüsü salgınını bahane ederek insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor.

Çin virüsü salgınıyla beraber baskıcı rejimini dünyaya ihraç eden Çin, ülke içinde de virüsü bahane ederek baskıcı politikalarına devam ediyor. 

Çin'in 13 milyon nüfuslu Xi'an şehrinde 1 Ocak gecesi bir yerleşim yerinde çıkan Çin virüsü vakaları üzerine bölgede yaşayan kişiler, "test sırasında sosyalleştikleri şüphesiyle" gece yarısı evlerinden alınarak karantina tesisine götürüldü.

BBC'de yer alan habere göre, yaklaşık 30 otobüsün yerleşim yerine giderek gece yarısı insanları evlerinden aldığını, karantina merkezine götürdüğüne ilişkin tanıklıklar aktarıldı.

Karantina merkezine götürülen bir kişi Weibo hesabından "Burada hiçbir şey yok, sadece temel ihtiyaçlar. Kimse bizi kontrol etmeye gelmedi, bu nasıl bir karantina? Binlerce insan halinde bizi taşıdılar, aramızda yaşlılar ve çocuklar da var"  yazdı.

Çin'in virüsü bahane ederek uyguladığı baskıcılık vatandaşların hayatında zorluklar yaratıyor. Xi'an'da erel yönetim geçen hafta insanların market alışverişi için dahi sokağa çıkamayacağını, gıda ihtiyacının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Weibo'da gönderilen yemeklere erişemediğini, kendi alışverişini yapamadığı için sıkıntı çektiğini belirten çok sayıda kullanıcı bulunuyor.
 

çin çin virüsü karantina xian baskıcı politikalar