Çin Virüsü Brezilya'da 400 Bin Cana Mâl Oldu

TAKİP ET

Vaka sayısında dünya 3.'sü olan Brezilya'da ölüm sayısı 400 bini aştı.

Çin virüsü nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısında ABD'yi takiben ikinci olan Brezilya'da yeni varyantların ortaya çıkmasıyla salgın şiddetini artırıyor. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 200 binden 300 bine 76 günden çıkarken 300 binden 400 bine 36 günde çıktı. Ölümlerin bilhassa 20-39 yaş aralığında yoğunlaştığı kaydedildi.

Brezilya parlamentosunda ülkenin pandemiyle mücadelesindeki başarısızlığının nedenlerini araştırmak için kurulan araştırma komisyonunun raportörü Senatör Renan Calheiros, insanlığa karşı işlenen suçların asla zaman aşımına uğramadığını belirterek, "Bizi bu duruma getiren, ne bir tesadüf ne de tanrının cezası. Kuşkusuz, ihmal edilen veya gerçekleştirilen eylemler ya da becerisizlik nedeniyle suçlu olan sorumlular var" dedi. Calheiros bu sözleriyle, salgında sağlık bakanlığına bir generali tayin eden Devlet Başkanı Bolsonaro'nun salgındaki başarısızlıktaki sorumluluğunu kastettiği belirtiliyor. 

Bolsonaro salgının Brezilya'ya ulaştığı süreçten itibaren hastalığı ciddiye almamış, doktorlara hastalığa karşı etkili olmadığı ortaya çıkan sıtma ilaçlarının kullanılmasını tavsiye etmiş, salgına karşı kapanma kararları veren vali ve belediye başkanlarına ise bu eyaletlere askeri güç gönderme tehdidinde bulunmuştu.

Brezilya'da son 24 saatte 3 bin 74 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplamda 400 binden fazla Brezilyalı Çin virüsü nedeniyle hayatını kaybetmiş oldu.

çin virüsü korona kovid covid kovid19 covid19 brezilya 400 bin bolsonaro