Çin Virüsü Geldi Grip Yok Oldu

TAKİP ET

Gazi Üniversitesi'nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmaya göre geçtiğimiz yılın Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında grip virüsüne rastlanmadı.

Çin virüsü pandemisi döneminde mevsimsel grip vakalarının yok olmaya yüz tuttuğu ortaya çıktı.

Her yıl milyonlarca kişiye bulaşan ve binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veren grip virüsünü üzerine yapılan araştırmalarda geçmiş yıllara nazaran vaka sayısının sıfıra yakın olduğu öğrenildi. Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre gribin yayılmasını muhtemelen dünya genelinde Kovid-19’un yayılmasını ise için alınan maske, mesafe ve hiyjen önlemleri engelledi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tıbbi Viroloji Bilim Dalı’ndan bir grup bilim insanı yaptığı araştırmalara göre geçtiğimiz yıl Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında hiçbir grip vakasına rastlanmadığı tespit edildi ve Türkiye'nin de gribin virüsünün (influenza) yok olduğu ülkeler arasına girdiği kaydedildi.

.Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof.Dr.Mehmet Ceyhan, “Pandemi dönemi boyunca influenza virüsüne bağlı hastalandığı tespit edilen ilk vaka, 10 gün önce ortaya çıktı. Kovid-19 önlemleri sayesinde grip hastalığına neredeyse kimse yakalanmadı” ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Cavit Yavuz Işık da grip vakalarının yok oluşunu açıklarken “Grip hasta sayısı neredeyse sıfırlanmış durumda ve böylesi bir etkiyi kimse tahmin etmiyordu. Kovid-19 önlemleri için maske, mesafe, hijyen kuralları influenza virüsünün bulaşmasını önlemiş oldu. Grip ile Kovid-19 hastalığının birlikte seyretmesi ise muhteşem fırtına olarak tanımlanıyor ve bu durumdaki hastaların durumu çok ağır seyredebiliyor. Neyse ki böyle bir tablo karşımıza çıkmadı. Koronavirüse karşı alınan önlemler gripten korudu” ifadelerini kullandı.

grip grip virüsü grip mikrobu influenza çin virüsü korona corona koronavirüs coronavirüs corona virüs korona virüs vaka sayısı vaka virüs virüs vakaları en çok hangi şehirde en az hangi şehirde virüs şehir il